Céginfo | Forgó Busz | Autósiskola | Elérhetőségeink | Galéria | Utazási szerződés | Kalendárium
 
Berlin - Lipcse - Drezda 2009 ajánló | galéria

Időpont: 2009.08.19 - 23.
Poz.szám: 29/NBL/01
Részvételi díj: 69 900 Ft/fő
Egyágyas felár: 19 000 Ft/fő
Félpanziós felár: 22 500 Ft/fő
Ajánlott költőpénz belépőkre: kb. 45-50 €
Utazás: 20 vagy 49 fős autóbusszal a Budapest – Prága - Berlin – Lipcse – Drezda - Budapest ( kb. 2000 km) útvonalon.
Szállás: 1-1 éjszaka, 2-3*-os szállodákban, 2-3 ágyas szobákban
Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
Ellátás: reggeli
Idegenvezetés: végig az autóbuszon

Indulás:

5:00 - kor Békásmegyer, Madzsar J. u. 1. (Forgó Travel iroda elől)
5:10 - kor III. ker. Szentendrei út 2/a. (Gyógyszertár elől)
5:30 - kor V.ker. Mátyás Pince buszparkolója, Erzsébet híd, pesti hídfő, Március 15. tér 7-8.
6:00 - kor Pestszentlőrinc, Üllői út 368. (Forgó Travel iroda elől)

Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel a német fővárosba, Berlinbe. Szállás elfoglalása.

2. nap:

Reggeli után kb.2 órás buszos városnézést tartunk. Utunk során láthatjuk a Charlottenburgot, a Hohenzollern királyi család - később német császárok - egykori rezidenciáját, a Grosser Sternt a Győzelmi Oszloppal és a Bismark emlékművel, a Brandenburgi kaput, végig megyünk Berlin híres bevásárló utcáján, az Unten den Lindenen, érintjük a Múzeum szigetet, a TV tornyot stb. Délután Postdamba utazunk, melyet az 1600-as években a Nagy Választófejedelem, Frigyes Vilmos virágoztatott fel. A hatalmas, szépen gondozott parkban több kisebb – nagyobb kastély és pavilon található. Közülük a két leghíresebb a Sanssouci és a Cecilienhof. Este visszatérünk szállásunkra.

3. nap:

Délelőtt kb.2 óra szabadidő Berlinben. Ajánlott látnivalók: Berlini Dóm, Reichstag, Checkpoint Charlie vagy a Berlini Fal Múzeum, a kettéosztott város emlékei. Ezután Lipcse felé vesszük utunkat, ahová megérkezve buszos városnézés keretében fedezzük fel a várost. A belvárosban eltöltött szabadidő után szállásunkra érkezünk, mely Lipcse és Halle között van.

4. nap:

Reggeli után tiszteletünket tesszük a Népek csatája emlékműnél, ahol az egyesített porosz, orosz, osztrák és svéd seregek álltak szemben Napóleon ágyúival. Kora délután érkezünk Drezdába, ahol gyalogos városnézést tartunk. Megtekintjük kívülről a Zwingert, az Operát, a Hofkirchét, a szász választófejedelmek rezidenciáját és a Frauenkirchet, mely II. V.H.-s kiégett romjai nagyon sokáig mementóként álltak a város közepén. Csak 1993-ban kezdték el a felújítását és mostanra fejezték be. Késő délután az Elbáról, egy sétahajóról folytatjuk a várossal való ismerkedést. Este érkezünk szállásunkra. Drezda külvárosába.

5. nap:

Reggel indulunk hazafelé. Folyamatos utazásunkat Prágában szakítjuk meg egy hosszabb pihenő erejéig. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. Leszállási lehetőség a felszállással megegyező helyeken.

A részvételi díj tartalmazza:a szállásköltséget a megadott ellátással ( 4 x reggeli), az autóbuszos utazás költségeit és az idegenvezetést az autóbuszon.
A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyeket, melyek a helyszínen fizetendők és a BBP- biztosítást, mely irodáinkban megköthető, valamint az 500 Ft/fő foglalási díjat.
Kedvezmények:A Forgó Travel és a Hon Tours törzs utasainak, diákoknak 18 éves korig, nyugdíjasoknak, 65 év felettieknek 3 500 Ft. Kedvezményeket összevonni nem lehet!


Árainkat 280 Ft = 1 € árfolyamig tudjuk garantálni!
ÉLMÉNYEKBEN GAZDAG UTAZÁST, KELLEMES KIKAPCSOLÓDÁST KÍVÁNUNK!


 

© 2009 Forgó Travel. Minden jog fenntartva.
info@forgotravel.hu